Unified Post’s AgroBox biedt accountants de mogelijkheid alle facturen elektronisch te ontvangen. Een uitkomst, want accountants zijn al geruime tijd op zoek naar een elektronisch alternatief voor de ordner met papieren facturen die ingeboekt moeten worden.

Zelf boekende klanten:

Enige tijd geleden is AgroBox al voor ‘zelf boekende’ klanten van accountantskantoren met succes geïntroduceerd. AgroBox zorgt ervoor dat alle facturen – ook agrarische – elektronisch in het archief van AgroBox worden opgeslagen en ook direct doorgestuurd worden naar het boekhoudpakket. Dankzij een team van experts en Optical Character Recognition-software in combinatie met machine learning herkent AgroBox iedere factuur. Veel XML-facturen worden via het UnifiedPost netwerk rechtstreeks opgehaald bij de verzender, waardoor alle factuurregels direct, volledig en foutloos beschikbaar zijn. Door een koppeling met Simplerinvoicing kunnen ook XML-facturen van landelijk opererende partijen als KPN en Nuon rechtstreeks in het boekhoudpakket ontvangen worden.

Centrale verwerking door een accountant:

Wanneer de klant niet zelf boekt, moeten de medewerkers van de accountant de facturen boeken. Dit proces heeft veel nadelen:

  • Het is duur vanwege de tijd die ermee gemoeid is;
  • Het levert ongewenste piekbelasting op in de BTW maanden;
  • Tussentijds heeft niemand inzicht in de cijfers;
  • De overgang van bankboeken naar factuurboeken is wel gewenst, maar eigenlijk niet te doen.

Met andere woorden: zou het niet mooi zijn als alle facturen snel na ontvangst ook door de klant elektronisch in de boekhouding worden aangeleverd? ‘AgroBox voor Accountants’ lost dit voor u op.

Hoe doen wij dat?

Via hun accountant bieden we klanten een AgroBox-account aan. Omdat UnifiedPost als Betaalinstelling ook een vergunning heeft van de Nederlandse Bank, kunnen wij de klanten van de Accountant in AgroBox de mogelijkheid bieden direct vanuit AgroBox één factuur of een selectie van facturen met één druk op de knop te betalen. Niet alleen is dit  voor de klant heel gemakkelijk; het zorgt er ook voor dat de accountant alle facturen tussentijds kan boeken. De klant kan de factuur immers alleen betalen in AgroBox als deze daar in staat, en daarmee ook in het boekhoudpakket van de accountant. Zo niet, dan kunnen wij de betaaldata niet ophalen.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.